szerk1Az épületek tartószerkezete, akárcsak a hagyományos épületek tetőszerkezete, fából készül. A faanyag védelmére egy olyan vegyületet használunk, amely már régen is a lángmentesítés egyik eszköze volt. A védelem helyszíni permetezéssel történik. A vázszerkezet függőleges oszlopokból, vízszintes bordázatból, kiváltásokból és merevítésekből áll. Keresztmetszetük változó, (5/10, 5/15, 5/20, stb.) kialakításuk mindig a megfelelő statikai számításokon alapszik. Nehezebb tárgyak felfüggesztésére, (kazánok, vízmelegítők, konyhaszekrények) a vázszerkezet külön megerősítésre kerül.

Födém és tetőszerkezet

A födém kialakításánál az 5/15-ös pallók futására merőlegesen, ritkított tetőléc bordázatra csavarozott gipszkarton lemezek kerülnek. Tetőtér beépítés esetén hangszigetelő réteg és 1-2 cm vastag építőlemez kerül beépítésre. Az épületek hagyományos tetőszerkezettel készülnek, tetőtér beépítés esetén különösen ügyelve a hőszigetelő réteg mögötti átszellőzésre. A tető fedésének anyaga kötetlen.

Hő és hangszigetelés

tb1A házak hőszigeteléséhez a külső falakban elhelyezett 10 cm vastag üveggyapotot használunk, amely a vakolatre
ndszerrel együtt a téglaházakhoz képest legalább 25-30%-os fűtési energia megtakarításhoz vezethet. A hangszigetelés érdekében a belső falakat is kitöltjük, a külső falak 12,5 mm-es OSB lappal (Playwood) vannak burkolva. Ez a burkolat alapburkolatként működik, emellett időjárás és fagyálló, kiváló mechanikai, hőtechnikai, és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik.

A kész terv alapján az épület szerkezetének megtervezése számítógéppel történik, (Dietrichs) igy lehetővé válik a szerkezet statikailag fontos részeinek áttekintése, és a pontos előregyártásnak köszönhetően az építés felgyorsítása is